Ρολά

Τα ρολά εξυπηρετούν πολλές λειτουργίες ,είναι εύκολα στη χρήση τους και πολύ λειτουργικά. Εκτός από την σκίαση και την προστασία από τη θέα, παρέχουν επιπλέον θερμομόνωση και ασφάλεια. Η λειτουργία τους είναι απλή και με τρεις διαφορετικούς τρόπους. rolaΟ ιμάντας παρέχει τη γρηγορότερη λειτουργία, η μανιβέλα είναι ήσυχη και ο ηλεκτροκινητήρας είναι άνετος και προγραμματιζόμενος. Τα φυλλαράκια των ρολών είναι σε δύο διαθέσιμους τύπους: ένας από συνθετικό και ένας από αλουμίνιο με πολυουρεθάνη. Ο τελευταίος προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και θερμική μόνωση και είναι πιο σταθερός, ακόμη και σε σκούρα χρώματα.
Χάρη στη μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, τα ρολά της TEDESCO AE ταιριάζουν αρμονικά σε κάθε είδους κατασκευή.

Προσφέρονται 2 τυποι ρολών ανάλογα με τις κατασκευαστικές ανάγκες κάθε σπιτιού.

  • Επικαθήμενο κουτί με κυψελωτό προφίλ για καλύτερη θερμοηχομόνωση.Τα φυλλαράκια μπορούν να είναι συνθετικά είτε αλουμινίου πολυουρεθάνης.Επισης υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης εσωτερικά του κουτιού μόνωσης για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
  • Εξωτερικό στρογγυλεμένο κουτί εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο με οδηγό αλουμινίου και πλάτη από αλουμίνιο που καλύπτει το εσωτερικό του κουτιού.Τα φυλλαράκια μπορούν να είναι είτε συνθετικά είτε alu πολυουρεθάνης.

Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα για κίνηση με ιμαντα,μανιβελα,απλο μοτέρ η μοτέρ με μανιβέλα
Στις χώρες της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης, τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν παντζούρια, ούτε ρολλά. Αντίθετα στη Νότια Ευρώπη και, ειδικά στη χώρα μας, σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν παντζούρια ή ρολλά. Η λάμψη του ήλιου που ρίχνει τις ακτίνες του σχεδόν κάθετα στην περιοχή μας, η θερμότητα που εκπέμπει, αλλά και η ιδιωτικότητα που θέλουμε μερικές φορές στο σπίτι μας, συνδυάζονται με την παρουσία είτε παντζουριών, είτε ρολλών από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα.
Η εταιρία μας αξιοποιώντας τις θερμομονωτικές δυνατότητες του PVC , προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από παντζούρια και ρολλά, σε διαφορετικές ποιότητες και χρώματα. Κάποιο απ’όλα είμαστε σίγουροι πως θα ταιριάζει στο σπίτι σας.

Επικαθήμενα ρολά

Το επικαθήμενο ρολό παραδίδεται τοποθετημένο πάνω στο κούφωμα.
Η ηχομόνωση είναι εφάμιλλη του κουφώματος και μπορεί κατ’ επιθυμία να βελτιωθεί μέχρι 40 dB.
Με κλειστά ρολά διαμορφώνεται στην εξωτερική πλευρά του κουφώματος, ένας επιπλέον μεγάλος θάλαμος αέρα, ο οποίος μειώνει την απώλεια θερμότητας μέσω της επιφάνειας του κουφώματος.
Τα εξωτερικά ρολά παραδίδονται τοποθετημένα επάνω στο κούφωμα.
Το κουτί του ρολού τοποθετείται στην εξωτερική πλευρά του κουφώματος και δεν επηρεάζει την θερμομονωτική του ικανότητα.
Κατ’ επιλογή μπορεί να τοποθετηθεί και κουνουπιέρα εσωτερικά.
Όταν το ρολό είναι κλειστό δημιουργεί με το κούφωμα ένα μεγάλο θάλαμο από αέρα, ο οποίος μειώνει την θερμική απώλεια στην επιφάνεια του κουφώματος μέχρι και 24 %.

  • Το καλοκαίρι τα ρολά προστατεύουν από τη ζέστη και προσφέρουν σκιά στο εσωτερικό
  • Το χειμώνα τα ρολά προστατεύουν από το κρύο και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας
  • Δυνατότητα επιλογής ηλεκτροκίνητα ή χειροκίνητης λειτουργίας ηχοπροστασίας 5
  • Τα κατεβασμένα ρολά προσφέρουν έναν υψηλό βαθμό απόσβεσης των θορύβων, π.χ. από τα αυτοκίνητα ή τα αεροπλάνα, και εξασφαλίζουν τη νυχτερινή ησυχία
  • Τα ρολά δρουν ως προστατευτική ασπίδα από τα αδιάκριτα βλέμματα και προσφέρουν ασφάλεια και προστασία στον προσωπικό χώρο κατοικίας
  • Διάφορες διαστάσεις για την υλοποίηση της ιδανικής διαμέτρου τυλίγματος στο κουτί ρολού ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης